Bomen Kiezen Voor Het Maken Van Lieren

Graag introduceren wij een nieuw ontworpen Lyre in onze werkplaats. We hebben een nieuwe lier ontworpen van kersenhout uit Turkije. Dit ontwerp is een 20-snarige Bass Lyre-model.

Alternatieve bomen blijven peer, kastanje, walnoot, moerbei, iep, linde en esdoorn.

Beste boom voor lier
Bij het maken van lieren geven wij de voorkeur aan fruitbomen. Daar zijn twee redenen voor. De eerste is de rijkdom van de aderen en patronen van fruitbomen en de daaruit voortvloeiende diversiteit en originaliteit. De tweede reden is de effectiviteit van het akoestische resultaat van de boom. Daarom is de houtkeuze bij het maken van lieren voor ons erg belangrijk.

Hoe maak je een lier?
We maken een solide muziekinstrument door fruitbomen te snijden. Een van de trucs van het maken van lier is om te profiteren van de technieken van andere instrumenten. Een van de meest gemaakte fouten in de wereld is dat het muziekinstrument van de Lier geen kracht heeft. We vinden zowel hoge akoestische waarde als oude geluiden. Hiervoor werken we elke dag harder en leveren we een universele bijdrage aan de ontwikkeling van het liermuziekinstrument.

De lierafdekking moet worden gesneden uit vurenhout met verticale nerven. De hoezen van de muziekinstrumenten die wij in Luvi Workshop produceren zijn gemaakt van 10 jaar oude gedroogde bomen.

Hoe maak je een eenvoudige lier
Om met succes een lier te maken, zijn houten materialen op maat en ontwerp nodig. Een lier maken zonder handgereedschap kan vermoeiend zijn. Zoals bij elk muziekinstrument wordt er ook bij het lierinstrument veel inspanning geleverd. Een goede lierklank vereist een goede beheersing. Je zult een beroep moeten doen op je kennis van fysieke en geluidstechniek om de boom te manipuleren.

Lange klanken en bevredigende en genereuze bas- en treble-overgangen die voldoen aan de behoeften van oude muziek, middeleeuwse Europese muziek en het Turkse muzieksysteem zijn voor ons erg belangrijk. Wat een muziekinstrument perfect maakt, is de balans tussen de klankwaarden. Als de bas- en hogetonenbalans in een muziekinstrument goed zijn, zal het met de beslissing van een goede producer perfect worden afgewerkt en onthuld. Een perfecte lier kan niet door toeval worden gevormd, het is onmogelijk.

Lyre-plannen
Op onze website vindt u de Lir-plannen die wij maken. Op de onderstaande foto zie je nog net ons nieuwe Lir-plan.

Cherry Tree Lyre-plan
Ons kersenboom Lyre-plan was dit jaar een schot in de roos. De patronen van de boom werden op een beschermde manier zichtbaar gemaakt met schellakpoetsmiddel en olie.

Als u geïnteresseerd bent in het maken van lieren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen als u een nieuwe lier nodig heeft.

Hoe moet de lierpin zijn?
De lierpin moet van hard hout zijn. Als Luvi Atölye geven wij de voorkeur aan Bubinga-palissanderhout. Omdat het een harde en sterke boom is, is het een groot voordeel dat hij zonder problemen jarenlang gebruikt kan worden. Zelfs als de houten pinnen breken of de gleuf breekt, is dit heel eenvoudig te repareren. Een van de belangrijkste stappen in de kennis van het maken van lierinstrumenten is de selectie van haringen, klankborden, drempels en snaren. De juiste ingrediënten moeten in volgorde worden ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *